Greft-Membran Uygulamaları

Greft, vücutta var olan bir dokunun, damar ve sinir bağlantısı dahil edilmeyerek alınarak beden üzerinde başka bir yere nakledilmesine verilen isimdir. Kemik greft uygulaması; çene kemiğinin yetersiz olması durumunda çene kemiğinin, kemik oranını yükseltmek amacıyla gerçekleştirilir. Kemik oranının yükseltilmesi ile diğer diş tedavilerinin gerçekleştirmesi kolaylaştırılır.

Çenede diş eksikliği bulunan bölgelerde zaman içerisinde kemik kayıplarının yaşanması olağan bir durum olarak değerlendirilir. Atrofi olarak isimlendirilen bu problem için dental implant işlemi gerçekleştirilemeyeceğinden diş grefti uygulamaları tercih edilir.

Greft uygulamaları esnasında greftler ince ve az miktarda uygulanır, vücutta temas ettiği bölgede yüksek verim sağlayarak tutunması ve bölge tarafından kabul görmesi hedeflenir.

Dental implant uygulamaları sırasında çoğunlukla sığır kaynaklı üretilen kemik tozları (greft) tercih edilir. Greftler zaman içerisinde hastanın kendi kemiğine dönüşür. Kemik zarları (membran); kemik tozlarının üzerini kapatan ve iyileşme sürecini destekleyerek bu süreçte dişleri koruyan bir maddedir.

Membranlar kendiliğinden eriyen bir yapıya sahiptir. Bazı istisnai durumlar söz konusu olduğunda, sonradan bölgeden çıkarılan, erime özelliği bulunmayan membranlar tercih edilir. Bu tarz kemik zarları, kemikte iyileşme meydana geldikten sonra bölgeden çıkartılırlar.

Kütahya Uzmandiş Polikliniği, Greft-Membran uygulamalarını uzman diş hekimleri ve profesyonel kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

Karanlık
Aydınlık
Aydınlık Karanlık Mod