Logo
İğnesiz Dental Anestezi Cihazımız (Confort-İn)

Günümüzde dental fobi (Diş hekimi korkusu), hastalarda en çok görülen kaygılardan biridir. Hastalar dişlerinden rahatsız olduklarında dental müdahaleden çekindikleri için tedavi olmak istemezler. Bu korkuların en büyük nedeni şüphesiz ki dental anestezide kullanılan iğnelerdir. Confort-in; dental ve dermal bölgeler için geliştirilmiş, basınç prensibi ile çalışan bir enstrümandır. Uç kısmı plastik yapıda hekim tarafından anestezi yapılması gereken bölgeye teması ile uygulanmaktadır. Cihazın içerisinde bulunan gerilmiş yayın serbestleşmesi sonucu oluşan basınç ile saniyenin onda biri kadar kısa sürede solüsyonun dokuya nüfus etmesi sağlanır. Hasta bu aşamada ses ve mikrodarbe hissetmektedir.

Confort-in bu sayede anestezi yapılan bölgenin yüzeysel ve derin alanlarını uyuşturabilmektedir. Ancak bu anestezi sisteminin sağladığı uyuşukluğu derinleştirmek için klasik sistemle desteklenmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü iğne hastaya ne kadar korku veriyorsa, dental müdahale sırasında luşabilecek ağrı da hastaya o kadar korku vermektedir. Bu yüzden kliniğimizde ağrısız ve başarılı bir anestezi için, bu iğnesiz anestezi sistemi ilgili bölgeyi hissizleştirmek için kullanılmaktadır.

Dental fobiniz varsa lütfen Confort-in sisteminin kullanılması için hekiminizi bilgilendiriniz. Tedavilerde bu anestezi sisteminin kullanımından dolayı ekstra ücret alınmamaktadır.

İğnesiz Dental Anestezi Cihazımız (Confort-İn)
Logo
Özel Dental Anestezi Cihazı (Quicksleeper)

Quicksleeper cihazı diş için yapılan klasik iğnelerin bir nevi en üst versiyonudur. Bu anestezi cihazı ile hastaya yapılan iğne işlemindeki acıyı en aza indirmektedir. Yapılan birçok bilimsel araştırmada bu anestezi cihazı ile yapılan anestezilerin klasik yöntemlere göre çok daha az ağrıya sebep olduğu bildirilmiştir.

Quicksleeper cihazı ile yapılan anesteziler klasik iğnelerle uyuşmayan dişlere karşıda oldukça başarılıdır. Birçok hasta anestezi sonrası dişlerinin uyuşmadığından dolayı dental müdahalelerde acı hissetmekte ve hastada diş fobisi oluşmaktadır. Quicksleeper cihazı anestezi yapılmak istenen bölgeye daha kolay ulaştığından dolayı daha başarılı anestezi sağlanabilmektedir.

Ayrıca bu anestezi cihazı klasik iğnelerle uyuşan diğer bölgeleri (dil,dudak,boğaz,kulak v.b.) uyuşturmamakta ve hastanın işlem sonrasında konforunu artırmaktadır.

Quicksleeper cihazı ile anestezi hekim tarafından ihtiyaç duyulduğunda ya da hasta isteği üzerine (endikasyonu mümkünse) uygulanmaktadır. Tedavilerde bu anestezi sisteminin kullanımından dolayı ekstra ücret alınmamaktadır.

Özel Dental Anestezi Cihazı (Quicksleeper)
Polikliniğimizin temel amacı hastalarımıza tüm dünyada geçerli olan modern güncel dental tedavileri uygulamaktır.
Dental Tomografi

Dental görüntelemelerin birçoğu (panaromik-periapikal) 2 boyutludur. 2 boyutlu dental radyografiler birçok alanda hekimin tanısını ve tedavisini güçleştirmektedir. Sinirlere yakın dişlere yapılan müdahalede, implant uygulamalarında (kemiğin genişliği ve yoğunluğunda), sinüs lifting ve greft (kemik tozu) tedavilerinde, kanal tedavilerinde gizli kanal tespitinde ve daha birçok alanda dental tomografiler diş hekimliğinin vazgeçilmezi olmaktadır.

Dental tomografiler röntgen alındıktan yaklaşık 15 dakika gibi kısa süre içerisinde görüntüler çıkmaktadır. Kliniğimizde Dental Tomografi ünitesi tanı ve tedavi amaçlı kullanılmakta olup, işlem yapılan hastalarımızdan tomografi ücreti alınmamaktadır.

Dental Tomografi
Dijital Ölçü Sistemi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle Diş hekimliğinin birçok alanında tedavi protokolleri değişmektedir. Bunlardan birisi ise hastadan alınan ölçü ve bu ölçülerin laboratuar aşamalarıdır.

Dijital olmayan ölçü sistemlerinde kullanılan silikon, alçı, mum vb gibi malzemelerin büzülmesi ve deformesi çok rastlanılan bir durumdur. Dijital ölçü sistemlerinde ağız içerisi tarayıcı ile taranır ve pc’ye aktarılır. Hastanın protez işlemlerinin birçoğu bilgisayar üzerinden çalışılır. Tasarlanan diş verileri freze sistemi ile protezler elde edilmektedir. Bu sayede ölçü ve laboratuar aşamalarındaki hatalar en aza indirgenmiş olur. Dijital ölçü sistemi kliniğimizde laboratuar işlemi 

Dijital Ölçü Sistemi
Tedavi Simülasyonu (Smile Designer Programı)

Günümüzde Estetik diş hekimliği çatısı altında birçok diş tedavisi yapılmaktadır. Zirkonyum diş, Lamine uygulamaları, implant işlemleri, sabit ve hareketli protezler estetik diş işlemlerinin bir kısmını oluşturmaktadır. Hastalar dişlerine yapılacak estetik işlemleri ancak tedavi sonunda görebilmektedir. Günümüzde yazılım teknolojisi dental programlarında gelişmesinde büyük katkı sağlamıştır. Bir Gülüş tasarımı programı olan smiledizayner, tedavi öncesi hastalara ön bölgede nasıl bir estetik görüntü olacağı hakkında önizleme sunar. Bu programı kullanmak için hastadan sadece fotoğraf alınır. Fotoğraf diş hekimi ve gülüş tasarımı teknikeri ile smiledizayner programı üzerinde çalışılır ve hastaya gösterilir. Böylelikle Hasta estetik diş simülasyonuna göre tedavi yaptırıp yaptırmayacağı konusunda bilgilendirilmiş olur.

Ancak şunu da belirtmek gerekir ki program hastanın sonraki estetik görüntüsü hakkında yüzde yüz bilgi vermez. Programın hata payının ne kadar olduğu ve hangi bölgelerde değişken olabileceği konusunda diş hekimi hastaya bilgilendirdiği müddetçe smiledizayner yazılımı estetik diş tedavilerinde ciddi yardımcı olacaktır. Kliniğimizde ön bölge estetik tedavilerde smiledizayner programı kullanılmakta olup fotoğraf alındıktan sonra aynı gün içinde hastaya tedavi simülasyonu gösterilmektedir.

Tedavi Simülasyonu (Smile Designer Programı)
Çene Eklem Tedavisi

Ülkemizde her 10 kişiden 3’ünde çene eklem bölgesinde ağrı şikayeti vardır. Çene eklem ağrıları bu kadar yüksek oranda olmasına rağmen çene eklem tedavilerini uygulayan çok az birim bulunmaktadır. Çene eklemindeki ağrı alt çeneye, dişlere, kulak çevresine, boyun bölgesine ve şakaklara kadar yayılabilmektedir. Bu ağrılar hastanın hayat kalitesini düşürmekte ve hastayı ağrı kesiciye mahkum etmektedir. Çene eklem ağrılarının tedavilerinde öncelikle sorunun nerden geldiğini odaklanarak çözüm yolu aranmaktadır. Diş sıkması, diş eksikliği, kullanılan ilaçlar, stress ve okluzyon bozukluğu gibi birçok neden çene eklem ağrılarına sebep olabilmektedir. Çene eklem tedavi seçeneklerinin bir çoğu cerrahi olmayan uygulamalardır. Okluzal splint (gece plağı), massater botoksu, ultrason tedavisi, intraartiküler enjeksiyon (eklem içi yıkama), okluzal mölleme gibi tedaviler çene eklem rahatsızlıklarında kullanılan konservertatif tedavi yöntemlerinden bazılarıdır. Bu tedavilerden birisi hastaya yetebileceği gibi hastanın eklem durumuna göre birden fazla seçenekte uygulanabilir. Kliniğimizde çene eklem tedavileri uygulanmakta olup çene eklem muayenesinden ücret alınmamaktadır.

Çene Eklem Tedavisi
Tedavi Kartlarımız

Özel Kütahya uzman diş ağız ve diş sağlığı polikliniği olarak tarafımızca yapılan dental tedavilerden sonra hastalarımıza tedavi kartlarını sunmaktayız. Bu tedavi kartları ile:

  • Hastalar dişlerine tarafımızca hangi tür tedavi uygulandığını
  • Hastanın bu tedavi sonrası nelere dikkat etmesi gerektiğini
  • Tedaviden kaynaklanan problem olması dahilinde hangi yol izleyeceğimize bilgilendirmekteyiz.

Özellikle sağlık sektöründe yapılan tedavilere ömür biçme işleminin hata payı oldukça yüksektir. fakat yapılan tedavilerde işlem kaynaklı bir problem varsa bunu düzeltmek veya yenilemek hastanın en temel hakkıdır. Size yapılan tedavi çeşidine göre size tedavi kartı verilecek ve o kartın içerisinde hangi olumsuz bir durumla karşılaşmanız durumunda tarafımızca yenileceğinin açıklaması sunulacaktır. Umarız ki herhangi bir problem olmasın, ancak bu tedavi kartları sizin tedavinizin ne kadar titizlikte yapıldığını açıklamak için tarafımızca verilen bir güvence bedelidir.

Tedavi Kartlarımız
Bizi Yakından Tanıyın, Ücretsiz Muayene Olun
Kliniğimizde sizlere en iyi hizmeti sunmak adına ücretsiz muayene hizmetimizden faydalanın. Hemen online olarak kaydınızı oluşturun.
Ücretsiz Online Randevu Modern Tedavilerle Daha Hızlı İyileşin
Karanlık
Aydınlık
Aydınlık Karanlık Mod